Hoe werkt de Hera Turtleneck verzekering?

Hera Turtleneck werkt vanuit het basisprincipe van onderlinge bescherming, dat dateert uit de 17e eeuw. Hierbij verzekert een groep mensen (de deelnemers) elkaar onderling tegen bepaalde risico’s. Uitkeringen worden betaald vanuit het totaal aan premies in de pot.

Wanneer er minder wordt uitgekeerd dan wat er in de pot zit wordt de ongebruikte premie doorgeschoven naar het volgend jaar, waardoor de premie voor dat jaar lager wordt. Mocht er te weinig in de pot zitten dan springt de verzekeraar bij. De premie die u betaalt is gekoppeld aan uw leeftijd. Zo betaalt u nooit teveel.

De premie die u betaalt blijft van u en wordt dus niet toegevoegd aan het resultaat van de verzekeraar. Dat betekent dat wanneer u uw Hera Turtleneck opzegt u het volledige positieve saldo terugbetaald krijgt. Voor het runnen van het bedrijf zit in de premie een zogenaamde flat fee van € 2,- per maand voor Hera Turtleneck.

Wat kost een Hera Turtleneck verzekering?

De premie die u betaalt hangt af van uw leeftijd. Wordt u een jaartje ouder, dan stijgt de premie. Ook hangt de premie af van uw gezondheid op het moment dat u de polis afsluit. Mocht u later gezondheidsproblemen krijgen dan kan Hera Turtleneck de premie niet meer aanpassen.

Van de premie haalt Hera Turtleneck € 2,- per maand af. Sluit je de Hera Turtleneck af? Dan betaalt u eenmalig € 25,- inschrijfkosten. Dit zijn de kosten voor het verwerken van uw aanvraag. Verder kan uw adviseur ook een eenmalige vergoeding in rekening brengen. De hoogte van deze vergoeding hangt af de dienstverlening en de werkzaamheden die de adviseur verricht.

Neem voordat u de polis afsluit altijd contact op met uw adviseur. Lees verder het Dienstverleningsdocument. In dit ‘Dienstverleningsdocument Risico’s afdekken’ leest u meer informatie over de afsluitkosten en de overlijdensrisicoverzekering.

Een rekenvoorbeeld

Als voorbeeld nemen gaan wij ervan uit dat de maandelijkse bijdrage € 8,33 bedraagt. Dat is € 100,- per jaar.

Iedere maand haalt Hera Turtlenck € 2,- van jouw bijdrage af voor het runnen van het bedrijf. Dat is € 24,- per jaar.

Dat betekent dus dat er € 76,- op jouw account staat. Van die € 76,- wordt uw deel van de uitkeringen die dat jaar gedaan zijn afgehaald.

Stelt u zich voor dat uw bijdrage dat jaar € 26,- is. Uw positieve saldo is dan € 50,-. Die € 50,- wordt gebruikt om de premie van het jaar daarop te verlagen.

Omdat u een jaartje ouder bent stijgt de premie van € 8,33 naar € 8,99. Per jaar is de bijdrage dan € 107,88, maar omdat er nog € 50,- op uw account staat hoeft u dat jaar maar € 57,88 te betalen.

Wat biedt Hera Turtleneck mij?

Lage premies: Hera Turtleneck vertaalt de voordelen van de deeleconomie naar de levensverzekering, waardoor de verzekering betaalbaar en efficiënt wordt.

Transparantie: Hera Turtleneck is transparant, met de algemene voorwaarden op één pagina, transparante kostenstructuur, 24/7 inzage in het eigen account en de mogelijkheid om te allen tijde op te zeggen.

Volledig digitaal: elk onderdeel van het proces vindt online plaats. U heeft de volledige controle, overdag en 's nachts, op de desktop of mobiel.

Bezoek de website van Turtleneck HERA.

Turtleneck HERA