Execution only hypotheek

Met een Execution Only Hypotheek van NBG heb je de regie in handen. Wij bemiddelen je hypotheek bij de gewenste geldverstrekker.

Wat is execution only?

Execution only betekent ‘alleen de uitvoering’. je kiest dus zelf de hypotheek en de geldverstrekker uit. NBG zorgt vervolgens voor de ‘uitvoering’: we controleren de haalbaarheid van jouw keuzes en bemiddelen de hypotheek bij de geldverstrekker. Op het einde van het execution only traject ontvang je de hypotheekofferte van jouw keuze.

Ruime keuze in hypotheken

NBG heeft toegang tot een groot deel van de Nederlandse geldverstrekkers. Met execution only van NBG heb jij dit ook! Dit bied je de mogelijkheid om de voordeligste hypotheek in jouw situatie te kiezen; dus met de laagste hypotheekrente laagste hypotheekrente en passende voorwaarden. Verschillende geldverstrekkers bieden hun hypotheken niet rechtstreeks aan. Met NBG als tussenpersoon zijn ook deze hypotheken voor jou bereikbaar.

Execution only in 5 stappen

In 5 stappen kun je bij NBG zelf je hypotheek afsluiten:

  1. Vraag een Execution Only hypotheek aan via onderstaand formulier
  2. Kennis- en ervaringstoets
  3. Scan haalbaarheid
  4. Kies je hypotheek
  5. Je ontvangt de offerte

Kennis- en ervaringstoets verplicht

Een hypotheek is een complex financieel product. Om een hypotheek zonder advies af te sluiten moet je voldoende kennis over het product hebben. Ook ervaring is vereist om de risico’s van je keuzes in te kunnen schatten. Een kennis- en ervaringstoets is daarom verplicht bij een execution only hypotheek. Bij execution only van NBG maak je deze toets online en ontvang je direct de uitslag.

Bij de toezichthouder AFM leest u meer over de kennis- en ervaringstoets.

Kosten Execution Only

Bij een execution only hypotheek betaal je niet voor advies. Dit doe je immers zelf. De kosten voor Execution Only bij NBG bedragen € 1.035,-. Daarvoor begeleiden we het hele traject: dus van de kennis- en ervaringstoets tot de hypotheekofferte. Je kunt vertrouwen op een snelle en zorgvuldige bemiddeling bij de geldverstrekker door NBG. En als gaandeweg het traject blijkt dat een hypotheek zonder advies toch niet bij je past, staan onze hypotheekadviseurs klaar om je te helpen.

Execution only aanvragen

Start je aanvraag voor Execution Only via onderstaand formulier.