Nieuws

09 jul

Kunnen starters met studieschuld binnenkort meer hypotheek krijgen?

Hypotheek | 141 x gelezen

Nibud is nauw betrokken bij de jaarlijkse vaststelling van de hypotheeknormen. In recent onderzoek concluderen zij dat een studieschuld momenteel te zwaar weegt bij de berekening van de maximale hypotheek. NIBUD pleit daarom voor ruimere hypotheeknormen.

Lees meer
08 jul

Wanneer kiest u voor NHG en wanneer niet?

Hypotheek | 63 x gelezen

De Nationale Hypotheek Garantie (NHG) biedt zekerheid en rentekorting. Maar een NHG-hypotheek is niet voor iedereen mogelijk of voordelig. Wij zetten de afwegingen voor wel of niet een hypotheek met NHG op een rij.

Lees meer
01 jul

Besparen door lopende leningen op te nemen in uw hypotheek? Let dan op deze 5 aandachtspunten

Hypotheek | 147 x gelezen

De hypotheekrente is historisch laag. Dit biedt voor u kansen om te besparen, bijvoorbeeld door lopende leningen die u heeft in uw hypotheek op te nemen.

Lees meer
24 jun

Op zoek naar de laagste hypotheekrente?

Hypotheek | 163 x gelezen

Veel mensen zijn op zoek naar de bank met de laagste hypotheekrente. Waar ú de laagste rente krijgt, verschilt echter per persoon.

Lees meer
18 mei

Uw huis in de verkoop. Waar moet u op letten?

Hypotheek | 284 x gelezen

Meer mensen zetten momenteel hun huis te koop. Wat komt er allemaal bij kijken als u nu uw huis te koop zet en waar moet u op letten?

Lees meer
18 mei

Tips voor een snelle hypotheekaanvraag

Hypotheek | 330 x gelezen

Een hypotheek wilt u graag snel en goed regelen. Bij NBG bent u daarvoor aan het juiste adres. Dit zijn onze tips voor een snelle hypotheekaanvraag.

Lees meer
18 mei

Schenken voor huis en hypotheek

Hypotheek | 198 x gelezen

Ook in 2020 is het mogelijk om belastingvrij te schenken voor huis en hypotheek. Kiest u voor leen-schenk-constructie is er voordeel voor beide partijen.

Lees meer
18 mei

Hypotheek voor starters: dit is mogelijk

Hypotheek | 252 x gelezen

Bij het kopen van uw eerste huis kunt u gebruik maken van een aantal interessante regelingen. We vertellen wat mogelijk is bij een hypotheek voor starters.

Lees meer
18 mei

Overwaarde opnemen: zo haal je geld uit stenen

Hypotheek | 3.693 x gelezen

Huizenbezitters kunnen op verschillende manieren hun overwaarde gebruiken: de hypotheek verhogen of de overwaarde opnemen met een verzilverhypotheek.

Lees meer
24 apr

Aflossingsvrije hypotheek oversluiten: voor- en nadelen

Hypotheek | 357 x gelezen

Veel oversluiters kiezen ervoor om hun aflossingsvrije hypotheek te behouden. In maar liefst 60% van de hypotheekaanvragen voor oversluiten ging het om een (deels) aflossingsvrije hypotheek.

Lees meer

Pagina's