Nieuws

26 feb

Verkiezingstijd! Hoe denken de politieke partijen over het thema huizenmarkt?

Hypotheek | 137 x gelezen

Met de Tweede Kamerverkiezingen in zicht zoomen wij in onderstaand artikel in op de verschillende partijprogramma’s rond het thema de huizenmarkt.

Lees meer
25 feb

Schenken voor huis en hypotheek | vaak belastingvrij

Hypotheek | 1.012 x gelezen

Ook in 2021 is het mogelijk om belastingvrij te schenken voor huis en hypotheek. Kies je voor leen-schenk-constructie, dan is er voordeel voor beide partijen.

Lees meer
24 feb

Onze visie op de lastige startersmarkt

Hypotheek | 86 x gelezen

Wat zien wij als mogelijke oplossing voor de stroeve startersmarkt van dit moment? En wat kunnen we doen om starters zo goed mogelijk te begeleiden? Wij leggen het je het graag uit.

Lees meer
12 feb

Geldverstrekkers verlagen de hypotheekrente massaal deze maand

Hypotheek | 1.176 x gelezen

In februari hebben geldverstrekkers in totaal 88 keer de hypotheekrente aangepast. Waarom geldverstrekkers de rentes massaal verlagen? Wij leggen je het graag uit in onderstaand artikel.

Lees meer
02 feb

Mijn partner en ik gaan scheiden. Kan een van ons in het huis blijven wonen?

Hypotheek | 286 x gelezen

Jij en je partner gaan uit elkaar. Één van de partners wil graag de woning (en dus ook de hypotheek) overnemen. Wij leggen je uit wat er mogelijk is.

Lees meer
13 jan

Veel huizenbezitters laten het voordeel van oversluiten nog onbenut

Hypotheek | 1.117 x gelezen

De lage hypotheekrente heeft vorig jaar voor een record aantal oversluiters gezorgd. Bijna 110.000 huizenbezitters braken hun hypotheekcontract open en kozen voor een lagere rente en/of betere voorwaarden.

Lees meer
04 jan

Meer lenen in 2021 door versoepelde hypotheeknormen

Hypotheek | 2.587 x gelezen

De hypotheeknormen zijn verruimd voor tweeverdieners en mensen met een studieschuld. Ook als je kiest voor ‘duurzaam wonen’ kun je in 2021 meer lenen.

Lees meer
04 jan

Geen overdrachtsbelasting voor starters vanaf 2021 (definitief)

Hypotheek | 4.600 x gelezen

Het is definitief: starters en jonge kopers hoeven vanaf 1 januari 2021 geen overdrachtsbelasting te betalen. Lees aan welke voorwaarde je moet voldoen.

Lees meer
29 dec

Wat bracht 2020 ons en wat verwachten we van 2021?

Hypotheek | 606 x gelezen

Het jaar 2020 verliep anders dan we hadden verwacht. Ondanks de negatieve effecten van de coronacrisis zagen wij ook positieve veranderingen. Wij vertellen je in dit artikel graag meer over hoe wij 2020 ervaren hebben en wat wij verwachten van 2021.

Lees meer
22 dec

Overwaarde verzilveren, hoe werkt dat precies?

Hypotheek | 972 x gelezen

Senioren zoeken steeds vaker advies over hoe ze de overwaarde van hun huis het beste kunnen verzilveren, zonder dat ze daarvoor hoeven te verhuizen. Een verzilver- of opeethypotheek biedt in zo’n situatie vaak uitkomst.

Lees meer

Pagina's