Consumptief krediet; onbekend maakt onbemind

Consumptief krediet is relatief onbekend. Wist u bijvoorbeeld dat de leenrente een stuk lager is dan bij een credit card of bij rood staan? Ook kunt u met een consumptief krediet voordelig een verbouwing financieren. De belangrijkste voordelen op een rij.

 • Een consumptief krediet is een lening voor goederen die niet waardevast zijn. Ideaal voor wanneer u geld nodig heeft voor een noodzakelijke uitgave of graag altijd wat geld achter de hand heeft.
   
 • Maar u kunt ook een verbouwing (tot € 25.000,-) voordelig financieren met een consumptief krediet. Anders dan bij een hypotheek betaalt u geen afsluit-, notaris- en taxatiekosten. De rente is in veel gevallen gewoon fiscaal aftrekbaar.
   
 • Consumptief krediet is in veel gevallen goedkoper. De actuele leenrente is  4,9%. Vergelijk dat maar eens met rood staan (12%) of een credit card (15%).
 • Veel Nederlanders lenen. Op dit moment staan in Nederland zo’n 2,5 miljoen consumptieve leningen uit voor een totaalbedrag van ongeveer 3 miljard euro.
   
 • De belangrijkste leenvormen zijn persoonlijke lening (eenmaal een bedrag lenen) en doorlopend krediet (geld opnemen en aflossen over een langere periode).
   
 • Pas op voor flitskredieten! Dit zijn korte leningen voor een laag bedrag met een woekerrente. Beter kiest u voor een laag rentepercentage en gunstige voorwaarden van een consumptief krediet.

Wist u dat NBG ook consumptieve kredieten aanbiedt. Bij ons vindt u de lening die bij u past, altijd tegen de scherpste rente.