Premie overlijdensrisicoverzekering kan mogelijk omlaag

Overlijdensrisicoverzekeringen worden steeds goedkoper. Mogelijk kan ook uw premie omlaag. In een aantal situaties is daarbij een aanpassing verstandig.

Premies meer dan gehalveerd

De gemiddelde premie voor een overlijdensrisicoverzekering (met een gelijkblijvende dekking) is vorig jaar met 3,6% gedaald. Dit blijkt uit de laatste ProductRating van het onderzoeksbureau MoneyView. De premie kent al jaren een dalende trend. Sinds 2002 is deze gemiddeld met 58% gedaald.

Deze premiedaling komt voornamelijk omdat we gemiddeld ouder worden. Ook zijn de premieverschillen op het punt ‘roken of niet-roken’ groter geworden.

NBG helpt met besparen

Verzekeraars wijzen hun klanten er niet op dat ze kunnen overstappen naar een lagere premie. Dit terwijl de overlijdensrisicoverzekering oversluiten relatief eenvoudig is. Om de premie te verlagen sluit u een nieuwe verzekering, waarna u de oude opzegt.

We helpen u graag met besparen. De komende maanden berekenen we voor alle via NBG gesloten overlijdensrisicoverzekeringen opnieuw de premie met de bij ons bekende gegevens. Klanten voor wie we een voordeel kunnen realiseren ontvangen van ons bericht.

Wilt u niet wachten op ons premievoorstel, maar direct een berekening ontvangen? Neem dan contact met ons op.

Is uw situatie gewijzigd?

We berekenen uw nieuwe premie op basis van de bij ons bekende gegevens en dekking. Dit is een zogenaamde 1 op 1 oversluiting. Is uw situatie gewijzigd, dan is het belangrijk dat u zich opnieuw laat adviseren.

Bij een overlijdensrisicoverzekering gekoppeld aan de hypotheek moet u denken aan een lager verzekerd bedrag, een wijziging in de verzekerde personen, of een kortere looptijd.

Een wijziging in uw persoonlijke situatie kan voor lagere of hogere premie zorgen. Bent u gedurende de looptijd gestopt met roken, dan is een korting mogelijk. Heeft u onverhoopt gezondheidsproblemen gekregen, dan kan dit juist voor een hogere premie zorgen.

Ook is een overlijdensrisicoverzekering mogelijk niet meer verplicht. Bij een NHG-hypotheek is deze verplichting in 2018 vervallen. Ook bij hypotheeksom lager dan 80% van de woningwaarde, vervalt bij veel banken verplichting om een overlijdensrisicoverzekering te sluiten.