Tips voor een snelle hypotheekaanvraag

Een hypotheek wilt u graag snel en goed regelen. Bij NBG bent u daarvoor aan het juiste adres. Dit zijn onze tips voor een snelle hypotheekaanvraag.

Niemand zit te wachten op een langdurig hypotheektraject. En bij de aankoop van een huis wilt u graag snel zekerheid dat de hypotheek rond komt. Bij NBG begrijpen we dat.

We zorgen voor een een snelle hypotheekaanvraag zonder gedoe. Tegelijkertijd zijn we zorgvuldig en zien we niets over het hoofd. Dit zijn onze tips voor een snelle hypotheekaanvraag.

Neem op tijd contact u met uw hypotheekadviseur bij NBG

Heeft u een woning op het oog of (ver)bouwplannen, aarzel dan niet en neem contact op met een hypotheekadviseur bij NBG. We kunnen dan namelijk alvast starten met het maken of updaten van uw hypotheekdossier.

Hiervoor levert u al een aantal documenten aan en we berekenen uw hypotheekmogelijkheden. Ook kunt u al een aantal keuzes maken voor uw hypotheek. Zodra de aankoop of verbouwing concreet is, kunnen we de financiering snel rond maken.

Kies voor onafhankelijk hypotheekadvies

De ene geldverstrekker is sneller met het uitbrengen van de offerte dan de andere. Door onze onafhankelijke positie kunnen we de doorlooptijd meenemen in het hypotheekadvies. En omdat we veel contact hebben met de geldverstrekkers kennen we ook de weg om aanvragen waar nodig te versnellen.

Documenten aanleveren

Gedurende het hypotheektraject moeten verschillende documenten worden aangeleverd. Hier ondersteunen we u bij, bijvoorbeeld met een online klantportaal waarop u de stukken eenvoudig kunt uploaden.

We geven zorgvuldig aan welke stukken wanneer moeten worden aangeleverd en aan welke voorwaarden deze moeten voldoen. Aan u de vraag om dit zorgvuldig en tijdig te doen. Afgekeurde of ontbrekende stukken zorgen voor vertraging bij de hypotheekaanvraag.

Zorgvuldige inventarisatie

Zaken die bij de controle van het dossier aan het licht komen en waar in het advies geen rekening mee is gehouden, kunnen voor vertraging zorgen. Denk daarbij aan een BKR-registratie, studieschuld, erfpachtcontract of afwijkend taxatierapport.

Tijdens een zorgvuldige inventarisatie van uw situatie door de hypotheekadviseur, komen al deze zaken aan bod. We vragen u deze vragen open en eerlijk te beantwoorden.