Onderneming

Bent u zelfstandig ondernemer, dan ontvangt u inkomen uit uw onderneming. Om uw inkomen voor de berekening van de hypotheek te bepalen kan de geldverstrekker de volgende documenten aanvragen.

Inschrijving Kamer van Koophandel

Als ondernemer bent u ingeschreven bij de Kamer van Koophandel (KvK). De geldverstrekker ontvangt graag van u een recente KvK-inschrijving. Hiermee kan deze een aantal zaken controleren, waaronder de bestuursbevoegdheid en de aard van de werkzaamheden van de onderneming. Aan het opvragen van een recente KvK inschrijving zijn kosten verbonden.

Jaarstukken

De geldverstrekker ontvangt graag het volledige jaarrapport, opgemaakt door uw boekhouder, van de afgelopen 3 volledige kalenderjaren. Aan de hand van de cijfers uit deze jaarrapporten kan de geldverstrekker uw inkomen vaststellen.

Aangifte en aanslagen IB

Ook als ondernemer doet u jaarlijks aangifte voor de inkomstenbelasting. Na controle van belastingdienst volgt hiervan een aanslag. De geldverstrekker ontvangt graag zowel de aangiften als de aanslagen van de afgelopen 3 kalenderjaren.