Ik ben ondernemer

Ben jij ondernemer en denk je niet in aanmerking te komen voor een hypotheek? Welnee! Met onze inkomensanalyse weet je direct welke banken je een hypotheek willen verstrekken. En, ook belangrijk, met welk zakelijk inkomen de verschillende banken rekenen. Wij behoeden jou van tijdverspilling of een langdurig en onzeker traject. Wij bieden je namelijk zekerheid vooraf.

Vind jouw adviseur

De tip van onze adviseur

“Het is voor ondernemers niet altijd noodzakelijk om drie boekjaren aan te leveren. Ook zit er veel verschil in de acceptatienormen van iedere hypotheekaanbieder. Vergelijk daarom de voorwaarden van alle hypotheekaanbieders voor een eerlijk en duidelijk beeld.”

Joris Jan Waalder

Hypotheekadviseur

Praten met één van onze adviseurs?

Vind jouw adviseur

Vragen bij een hypotheek voor ondernemers

Ik ben ondernemer. Kan ik een hypotheek krijgen?

Natuurlijk. Ook voor ondernemers zijn er voldoende mogelijkheden voor het afsluiten van een hypotheek. Er zijn echter veel verschillen in de voorwaarden van iedere hypotheekverstrekker.

Hoeveel boekjaren moet ik aanleveren als ZZP'er?

Doordat banken steeds flexibeler omgaan met hypotheekaanvragen van ZZP'ers is het vaak mogelijk om al vanaf één boekjaar een hypotheek te krijgen.

Hoe gaan banken om met wisselende jaarcijfers?

Een aantal banken rekenen met het gemiddelde inkomen van de laatste 3 jaren. Maar er zijn ook banken die met de zogenaamde ‘3/2/1 formule’ werken. Dat werkt als volgt. Bijvoorbeeld in jaar één behaal je een omzet van 20.000 euro, in jaar twee 30.000 euro en jaar drie 60.000 euro. Met de ‘3/2/1 formule’ wordt het hoogste, laatste inkomen 3x meegeteld, het tweede jaar telt 2x mee en het eerste jaar maar 1x. Je komt dan uit op een toetsinkomen van 43.333 euro in plaats van 36.666 euro in de oude clausule. Zo zijn er voor ondernemers meer mogelijkheden dan men op voorhand denkt.

Meer informatie
Staat je vraag er niet tussen? Stel hem dan via

Wij helpen je graag verder

Kennismaking

Maak een gratis kennismakingsafspraak met een adviseur bij jou in de buurt.

Vrijblijvend

Adviesgesprek

Onze adviseur kijkt samen met jou welke hypotheekaanbieder het beste past.

Online of bij je thuis

Regelen van aanvraag

Wij regelen de hypotheekaanvraag voor je en zorgen dat alles netjes en op tijd rond is.

Je eigen klantportaal

Vrijblijvend kennismaken met NBG?

Maak een afspraak

Zoveel banken, zoveel uitkomsten

De verschillen tussen banken zijn soms groot. De ene bank verstrekt liever geen hypotheken aan ondernemers, terwijl andere banken je graag als klant welkom heten. De meer ‘strenge’ banken kunnen bijvoorbeeld een correctie doorvoeren op je inkomen als ondernemer. Terwijl de meer ‘soepele’ banken zelfs rekening houden met de inkomensgroei of overwinst van je bedrijf. Of juist niet standaard rekening houden met resultaten uit het verleden, maar rekenen met je huidige inkomen.

Onze inkomensanalyse

De rekenmethodes van banken om het inkomen van ondernemers te bepalen lopen enorm uiteen. Onze inkomensanalyse geeft je een opgave van je zakelijke inkomen, zoals dat berekend zal worden door en groot aantal aanbieders. Via ons contactformulier kun je direct een inkomensanalyse aanvragen.

Heb je een vraag of wil je een afspraak maken?
Neem contact met ons op

Wij zijn op weekdagen bereikbaar van 09:00 tot 17:00.